Kunstzinnig Dynamisch Coach
 Systemisch Coach
 Levensloop Coach
Mieke Mudde

Cursussen

Bekijk meer informatie op de volgende pagina’s:

Programma Eerste kwartaal 2020

Programma Vierde kwartaal 2019

Cursus ´Tekenen met diepgang´

Verder zijn o.a. de volgende cursussen mogelijk:

Cursus ‘Handenmeditatie’

Handen kunnen ons heel veel zeggen.

Ontdek deze zeggingskracht tijdens een cursus, waarbij, met de handen als uitgangspunt, gewerkt wordt aan persoonlijke groei. We maken gebruik van meditatie, visualisatie en kunstzinnige middelen, zoals tekenen, schilderen en boetseren. Ook het delen met elkaar heeft een belangrijke plaats in het geheel. Echt een cursus voor iedereen, die op een serieuze, maar ook lichte manier wil werken aan persoonlijke groei.

Lees meer…

Cursus ‘Levensweg – Geloofsweg’

Het schrijven van een spirituele autobiografie

Als we stilstaan bij onze levens- en geloofservaringen kunnen we tot de ontdekking komen dat er bepaalde ontmoetingen en ervaringen zijn geweest, die ons leven in een andere, nieuwe richting hebben gezet. Achteraf blijkt dan dat deze van grote betekenis voor ons zijn (geweest).Tijdens een vijftal bijeenkomsten zullen we belangrijke gebeurtenissen en ontmoetingen in kaart brengen, door deze op een ‘levenslijn’ te schrijven. Ook staan we stil bij onze eigen spiritualiteit: Vanuit welke bron put ik mijn kracht. Waren er hoogtepunten en dieptepunten op mijn weg?

Lees meer…

Cursus ‘Het maken van een ‘Herinneringsdoek’

Het verwerken van verlies en creatief vormgeven aan herinneringen.

Als je een dierbare verliest bewaar je vaak kleding. Wat kun je daar mee doen? In 2 à 3 ochtenden maken we een patchworkdoek, die verder verwerkt kan worden tot verwarmende sjaal of troostend kussen. Creatieve expressie helpt bij het verwerkingsproces. Het maken van een concreet werkstuk kan je helpen je verdriet een plek te geven. Het samen doen en samen delen met lotgenoten in kleine kring werkt krachtig en helend. Je vindt [h]erkenning en steun bij elkaar. Ook het inspireren van elkaar en het delen van het resultaat kan helend werken.

Lees meer…

Cursus ‘Icoon schilderen’

Volgens de traditionele Russisch-Byzantijnse methode een icoon beschilderen met ei-temperatechniek, in een meditatieve sfeer. Dit is een doorlopende cursus, waar regelmatig nieuwe deelnemers kunnen instromen. Nieuwelingen starten met het schilderen van een zogenoemde ‘reis-icoon’, dit is een klein formaat.

Lees meer…

Cursus ‘In m’n element?!’

In 4 bijeenkomsten staan we stil bij de elementen vuur, water, aarde en lucht en hun symboliek. Vragen hierbij kunnen zijn: Wat hebben deze elementen mij te zeggen? Welk element past het beste bij mij? Ben ik in mijn element of vraagt er iets om aandacht? Hoe werk ik aan een balans? Om helderheid en inzicht te krijgen in de elementaire behoeftes wordt er gewerkt met diverse werkvormen, o.a. creatief, voice dialogue en systemische opstellingen.

Lees meer…

Cursus ‘Mandalatekenen’

Een beginnerscursus voor mensen, die nieuwsgierig zijn naar deze vorm van tekenen, maar geen tekenervaring hebben. We verkennen de vorm, leren een en ander over kleuren en technieken van [kleur]potloodgebruik. Ook wordt een en ander verteld over de mandala in verschillende culturen. De laatste bijeenkomst kan er een mandala als ansichtkaart gemaakt worden.

Lees meer…

Cursus ‘Natuurlijke mandala’s tekenen’

Deze cursus heeft als uitgangspunt de natuur. Hierin komen prachtige ronde vormen voor, deze gaan we ontdekken, bekijken en [leren] tekenen in een cirkel. De cursus is voor zowel beginnende als gevorderde tekenaars. Lees meer…

Korte cursus ‘Roosvenster tekenen’

Een korte cursus, waarin een en ander verteld wordt over ontstaan en betekenis van het ‘Roosvenster’ en het verschil met de mandala. De deelnemers gaan vervolgens zelf een roosvenster tekenen en/of inkleuren.

Lees meer…

Korte cursus ‘Droedelen’

Lees meer…
Actueel:

Expositie: ‘Iconen’ door de hand van Mieke Mudde, Nelly Toet e.a.

Van 20 november t/m 22 januari is deze expositie te bezichtigen in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26. De Oudheidkamer is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Doorlopende cursus Icoon-schilderen. Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Deze cursus vindt plaats 1x per 2 weken op de zaterdagochtend.