Kunstzinnig Dynamisch Coach
 Systemisch Coach
 Levensloop Coach
Mieke Mudde

Korte cursus / workshop ‘Droedelen’

P1070526Een ‘droedel’ is een krabbel, gedachteloos gemaakt, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek. Dit maken van krabbels helpt om de aandacht geconcentreerd te houden tijdens het gesprek. Je blijft door dit tekenen alert zonder daar veel voor te hoeven doen. De cursus ‘Droedelen’ heeft als uitgangspunt deze krabbels. Daarna worden de zo ontstane vakjes met behulp van stiften opgevuld met streepjes, stippen, blaadjes, bloemen enz. Als alle vakjes gevuld zijn, wordt de potloodkrabbel uitgestuft. Zo ontstaan de mooiste composities in vierkant of cirkel.

Om enige vaardigheid hierin te ontwikkelen bestaat de cursus uit 3 dagdelen, elk van 2,5 uur. De workshop bestaat uit 1 dagdeel van 2,5 uur, deze is alleen bedoeld als een kennismaking met de techniek. Terug

Actueel:

Laatste Nieuws: i.v.m. het Corona virus is de Oudheidkamer gesloten en de expositie verder afgelast. 

De geplande workshop zal op een later moment aangeboden worden, als alles weer veilig en rustig is.

Expositie: ‘Iconen’ door de hand van Mieke Mudde, Nelly Toet e.a.

Van 26 februari t/m 28 maart is deze expositie te bezichtigen in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26. De Oudheidkamer is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De officiële opening is op zaterdag 29 februari, inloop vanaf 13.30 uur en start 14.00 uur. Medewerking wordt verleend door Marsja Mudde, zang.

 

Presentaties en workshop tijdens de expositie in de Oudheidkamer:

 

Presentatie ‘Het beschilderen van een z.g. icoon-ei’  op zaterdag 7 maart tijdens openingstijden.

 

Presentatie ‘Goud opbrengen’ op zaterdag 14 maart tussen 14.00 en 15.30 uur.

 

Workshop ‘Icoon-ei beschilderen’  op zaterdag 21 maart van 14 tot 17.00 uur. Er is keuze uit een eenvoudig rood ei met goud of wit decoratie of een ei met icoon-afbeelding.

 

Doorlopende cursus Icoon-schilderen.Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Deze cursus vindt plaats 1x per 2 weken op de zaterdagochtend. Dit kwartaal zijn de data: 18 januari, 1 februari en misschien 15 februari van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees verder