Kunstzinnig Dynamisch Coach
 Systemisch Coach
 Levensloop Coach
Mieke Mudde

Cursus ‘Levensweg – Geloofsweg’P1080420

Het schrijven van een spirituele autobiografie

Als we stilstaan bij onze levens- en geloofservaringen kunnen we tot de ontdekking komen dat er bepaalde ontmoetingen en ervaringen zijn geweest, die ons leven in een andere, nieuwe richting hebben gezet. Achteraf blijkt dan dat deze van grote betekenis voor ons zijn (geweest).Tijdens een vijftal bijeenkomsten zullen we belangrijke gebeurtenissen en ontmoetingen in kaart brengen, door deze op een ‘levenslijn’ te schrijven. Ook staan we stil bij onze eigen spiritualiteit: Vanuit welke bron put ik mijn kracht. Waren er hoogtepunten en dieptepunten op mijn weg?

Inhoud van de cursus

Levenslijn

Met de levenslijn wordt levensgeschiedenis aangeduid. Op deze levenslijn bevinden zich belangrijke momenten en periodes van ons leven, zoals geboorte, jeugd, volwassenheid, levenswending, ouderdom. De levenslijn is het verhaal van het ’geleefde leven’. We vertellen onze belevenissen vanuit het moment, waar we ons nu bevinden. Van daaruit kijken we terug naar het verleden en schrijven ons levensverhaal. Het is het verhaal van de goede dingen en de kwade dingen, van ons vermogen en onvermogen, van kwetsuren en gebrokenheid, van levenslot en levenskeuzes.

Geloofsweg

Met de geloofsweg wordt de geestelijke ontwikkeling aangeduid. Deze weg heeft geen doel, dat wij kunnen bereiken. Deze weg heeft een bestemming, die wij moeten zoeken. Wij worden daartoe aangesproken en opgeroepen. De oproep is persoonlijk aan ons gericht en werkt door tot we hieraan gehoor geven, en in vertrouwen deze weg gaan. Het is geen gebaande weg, de richting is lang niet altijd duidelijk. Er is veel onzekerheid, niet weten en niet zien, maar toch durven vertrouwen. We ontmoeten weerstanden en blokkades, zoeken naar tekens, luisteren, wachten en verwachten. Het is een weg, waarop we geleid worden door ‘iets’ of ‘iemand’ die groter is dan onszelf en waarmee we in contact staan, hoe dan ook. Deze weg leidt naar onze uiteindelijke bestemming.

Cursusduur: 5x 2,5 uur

Aantal deelnemers: 3 tot 9 personen.

Kosten: € 120 p.p. voor de gehele cursus of € 25,- per keer.

Terug

Actueel:

Laatste Nieuws: i.v.m. het Corona virus is de Oudheidkamer gesloten en de expositie verder afgelast. 

De geplande workshop zal op een later moment aangeboden worden, als alles weer veilig en rustig is.

Expositie: ‘Iconen’ door de hand van Mieke Mudde, Nelly Toet e.a.

Van 26 februari t/m 28 maart is deze expositie te bezichtigen in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26. De Oudheidkamer is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De officiële opening is op zaterdag 29 februari, inloop vanaf 13.30 uur en start 14.00 uur. Medewerking wordt verleend door Marsja Mudde, zang.

 

Presentaties en workshop tijdens de expositie in de Oudheidkamer:

 

Presentatie ‘Het beschilderen van een z.g. icoon-ei’  op zaterdag 7 maart tijdens openingstijden.

 

Presentatie ‘Goud opbrengen’ op zaterdag 14 maart tussen 14.00 en 15.30 uur.

 

Workshop ‘Icoon-ei beschilderen’  op zaterdag 21 maart van 14 tot 17.00 uur. Er is keuze uit een eenvoudig rood ei met goud of wit decoratie of een ei met icoon-afbeelding.

 

Doorlopende cursus Icoon-schilderen.Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Deze cursus vindt plaats 1x per 2 weken op de zaterdagochtend. Dit kwartaal zijn de data: 18 januari, 1 februari en misschien 15 februari van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees verder