Kunstzinnig Dynamisch Coach
 Systemisch Coach
 Levensloop Coach
Mieke Mudde

Programma cursussen en workshops Tweede kwartaal 2019.

Thema: ‘Lente’

Workshop: De lente van mijn leven.

Op maandag 15 april onderzoeken we wat voor ieder persoonlijk het onderwerp De lente van mijn leven betekent. Dit geven we vorm door het maken van een collage. Zo zullen we ontdekken dat iedereen een eigen kijk heeft op de lente van haar of zijn leven. Kom het ervaren van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten: € 25 incl. materiaal, koffie/thee.

Workshop: Kwetsbaarheid versus kracht.

Op vrijdag 10 mei gaan we 2 schilderingen maken. Al schilderend zullen we ons bezighouden met 2 belangrijke elementen van de lente namelijk Kwetsbaarheid en Kracht. In hoeverre spelen deze elementen een rol in ieders persoonlijke leven en hoe gaan we daarmee om? Nog nooit geschilderd? Maakt niet uit, kom het ervaren van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten: € 25 incl. materiaal, koffie/thee.

Workshop: Mijn innerlijk kind .

Op zaterdag 1 juni gaan we op zoek naar ons innerlijk kind. Hoe ziet dat kind er uit? En wat heeft het je te zeggen? We werken dit al tekenend uit en doen daar indien gewild een opstelling mee. Kom dit ervaren van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten: € 25 incl. materiaal, koffie/thee.

Doorlopende cursus Icoon-schilderen.

Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Dit schilderen doen we in meditatieve sfeer. Kom eens kijken of meldt u aan voor het schilderen van een z.g. ‘reisicoon’. Dit is een kleine icoon, die u de mogelijkheid biedt om erachter te komen of deze vorm van meditatief schilderen bij u past. Deze cursus is te volgen op de donderdagochtend en de zaterdagochtend en soms is een vervangende dag mogelijk. De vastgelegde data van dit kwartaal zijn: donderdag 4 en18 april, 2 en 16 mei en 27 juni van 9.30 tot 12.00 uur en zaterdag 13 april, 4 en 18 mei en 29 juni van 10.00 tot 12.30 uur. Kunt u niet op deze dagen, maar wilt u toch graag leren icoon schilderen, dan zoeken we naar een mogelijkheid. Kosten voor deze lessen 25 euro per keer, exclusief materiaalkosten, inclusief koffie / thee.

 

Actueel:

Laatste Nieuws: i.v.m. het Corona virus is de Oudheidkamer gesloten en de expositie verder afgelast. 

De geplande workshop zal op een later moment aangeboden worden, als alles weer veilig en rustig is.

Expositie: ‘Iconen’ door de hand van Mieke Mudde, Nelly Toet e.a.

Van 26 februari t/m 28 maart is deze expositie te bezichtigen in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26. De Oudheidkamer is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De officiële opening is op zaterdag 29 februari, inloop vanaf 13.30 uur en start 14.00 uur. Medewerking wordt verleend door Marsja Mudde, zang.

 

Presentaties en workshop tijdens de expositie in de Oudheidkamer:

 

Presentatie ‘Het beschilderen van een z.g. icoon-ei’  op zaterdag 7 maart tijdens openingstijden.

 

Presentatie ‘Goud opbrengen’ op zaterdag 14 maart tussen 14.00 en 15.30 uur.

 

Workshop ‘Icoon-ei beschilderen’  op zaterdag 21 maart van 14 tot 17.00 uur. Er is keuze uit een eenvoudig rood ei met goud of wit decoratie of een ei met icoon-afbeelding.

 

Doorlopende cursus Icoon-schilderen.Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Deze cursus vindt plaats 1x per 2 weken op de zaterdagochtend. Dit kwartaal zijn de data: 18 januari, 1 februari en misschien 15 februari van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees verder