Kunstzinnig Dynamisch Coach
 Systemisch Coach
 Levensloop Coach
Mieke Mudde

Programma cursussen en workshops Vierde kwartaal 2019.

Thema: Oogsttijd

Workshop 1: Herfstoogst tekenen.                                                                     

Op donderdag 17 oktober gaan we verzamelde herfstobjecten tekenen. Neem zelf iets mee van de herfst, bijvoorbeeld een mooi gekleurd blad, kastanjes, eikeltjes, een paddenstoel, een takje bessen, alles mag. Tijdens de koffie bewonderen we de verzameling en kiest iedereen een object om te tekenen. Goed waarnemen is het uitgangspunt, ervaring in tekenen is niet nodig. We zullen ervaren dat iedereen weer anders kijkt, andere dingen opmerkt. De workshop is van 19.00 tot 21.30 uur en kost € 25 ; dit is inclusief materiaal, koffie / thee.

Workshop 2: Herfstoogst ordenen en geometrisch tekenen.

Op zaterdag 2 november gaan we een cirkel geometrisch verdelen. In de ontstane vakken tekenen we vervolgens allerlei herfstobjecten. Op die manier ontstaat er ordening en een mooie evenwichtige compositie. Kom meedoen van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten: € 25 incl. materiaal, koffie/thee.

Workshop 3 : Herfstbloemen en zaden volgens Hundertwasser.

Op zaterdag 16 november maken we kennis met de visie en werkwijze van de Oostenrijkse schilder – architect Hundertwasser. Daarna gaan we zelf aan de slag met stiften en ecoline en maken er een kleurrijk herfsttafereel van. Kom dit ervaren van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten: € 25 incl. materiaal, koffie/thee.

Doorlopende cursus: Icoon-schilderen.

Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Dit schilderen doen we in meditatieve sfeer. Kom  eens kijken of meldt u aan voor het schilderen van een z.g. ‘reisicoon’. Dit is een kleine icoon, die u de mogelijkheid biedt om erachter te komen of deze vorm van meditatief schilderen bij u past. Deze cursus is te volgen op de zaterdagochtend en soms is een vervangende dag mogelijk. De vastgelegde data van dit kwartaal zijn: zaterdag 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november en 7 en 21 december van 10.00 tot 12.30 uur. Kosten voor deze lessen 25 euro per keer, exclusief materiaalkosten, inclusief koffie / thee.

Actueel:

Laatste Nieuws: i.v.m. het Corona virus is de Oudheidkamer gesloten en de expositie verder afgelast. 

De geplande workshop zal op een later moment aangeboden worden, als alles weer veilig en rustig is.

Expositie: ‘Iconen’ door de hand van Mieke Mudde, Nelly Toet e.a.

Van 26 februari t/m 28 maart is deze expositie te bezichtigen in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26. De Oudheidkamer is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De officiële opening is op zaterdag 29 februari, inloop vanaf 13.30 uur en start 14.00 uur. Medewerking wordt verleend door Marsja Mudde, zang.

 

Presentaties en workshop tijdens de expositie in de Oudheidkamer:

 

Presentatie ‘Het beschilderen van een z.g. icoon-ei’  op zaterdag 7 maart tijdens openingstijden.

 

Presentatie ‘Goud opbrengen’ op zaterdag 14 maart tussen 14.00 en 15.30 uur.

 

Workshop ‘Icoon-ei beschilderen’  op zaterdag 21 maart van 14 tot 17.00 uur. Er is keuze uit een eenvoudig rood ei met goud of wit decoratie of een ei met icoon-afbeelding.

 

Doorlopende cursus Icoon-schilderen.Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Deze cursus vindt plaats 1x per 2 weken op de zaterdagochtend. Dit kwartaal zijn de data: 18 januari, 1 februari en misschien 15 februari van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees verder