Kunstzinnig Dynamisch Coach
 Systemisch Coach
 Levensloop Coach
Mieke Mudde

Programma Workshops Thema: ‘Met andere ogen zien’

Workshop: ‘Kijken met andere ogen’.

Hoe komen beelden bij ons binnen? Vraag drie willekeurige mensen naar een afbeelding te kijken en vraag hen wat ze zien, grote kans dat je drie verschillende antwoorden krijgt. Wat speelt er allemaal mee als je ergens naar kijkt, welke factoren hebben daar invloed op? En kun je leren anders te kijken, met andere ogen? In deze workshop gaan we daarmee aan de slag. We bekijken beelden, schrijven er onze eigen eerste indruk bij op en gaan daarna met elkaar kijken wat de verschillen maar ook de overeenkomsten zijn, waarop die eerste indruk gebaseerd is, wat er nog meer meespeelde en hoe we ‘anders’ zouden kunnen kijken. Het gaat niet over goed of fout, maar over het feit dat je vanuit veel posities dingen kunt bekijken. Denk maar eens aan een helicopterview, dat geeft een geheel ander perspectief! Ook het eens kijken door de ogen van iemand anders kan heel verfrissend zijn en soms zelfs een echte eyeopener!  Zaterdag 12 mei van 10 tot 11.30 u. Kosten: € 15 incl. koffie / thee.

Workshop: ‘In de kaart[en] kijken’.

In deze workshop gaan we werken met Lichtkrachtkaarten en OH-kaarten. We kijken naar de afbeelding[en] en geven onze eerste indruk. Daarna combineren we de afbeelding met woorden, die erbij geschreven staan. Dat kan een ander beeld oproepen, dan onze eerste indruk was en het geheel in een ander perspectief zetten. Ook de combinatie van diverse kaarten kan ons met andere ogen doen kijken. Al naar gelang de behoefte en tijd zullen we daarmee gaan oefenen. Zaterdag 26 mei van 10 tot 12.30 u. Kosten: € 25 incl. koffie / thee.

Workshop: ‘Met andere ogen kijken naar je kunstwerk’.

Voor deze workshop neem je je eigen kunstwerk mee. Dat kan een tekening zijn of een schildering, maar ook een sculptuur of een collage. Het kan zijn dat je heel tevreden bent over het resultaat, maar het kan ook dat je er een onprettig gevoel aan over hebt gehouden. Het kan en mag zelfs een kunstwerk zijn, dat je liever weg zou gooien omdat je het niet goed gelukt of niet mooi vindt. Alles is goed!  Iedereen komt aan de beurt om te vertellen over het eigen kunstwerk en wordt daarna ‘bevraagd’ door de begeleider. Dit gebeurt op een integere en respectvolle manier en helpt je met andere ogen naar je eigen kunstwerk te kijken. Bij deze bespreking blijf je zelf de regie houden op de inkijk die je wel of niet wilt geven in de groep. Om te zorgen dat iedereen aan de beurt komt is deze workshop slechts voor maximaal 4 personen. Mochten er meer aanmeldingen komen, dan wordt er een extra workshop gepland. Zaterdag 2 juni van 10 tot 13 uur. Kosten: € 40 incl. koffie / thee.

Workshop Familieopstellingen: ‘Oog hebben voor patronen en relaties’.

Wil je een stap zetten richting de toekomst, dan kan het belangrijk zijn om je bewust te worden van je patronen. In een opstelling worden patronen helder die in jouw leven spelen. Deze kunnen te maken hebben met familie, bv. je gezin van herkomst. Maar dat hoeft niet. Verlangen naar persoonlijke groei kan ook een reden zijn voor het doen van een opstelling. Door deel te nemen aan deze workshop , kan je de levenskracht die onder deze patronen verscholen liggen, bevrijden en kan liefde weer gaan stromen. Je leert als het ware met andere ogen te kijken en er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten. Zaterdag 9 juni vanaf 13.00 u.  Kosten: € 27 voor groepsopstelling, € 54 voor individuele sessie, incl. koffie / thee.

Actueel:

Laatste Nieuws: i.v.m. het Corona virus is de Oudheidkamer gesloten en de expositie verder afgelast. 

De geplande workshop zal op een later moment aangeboden worden, als alles weer veilig en rustig is.

Expositie: ‘Iconen’ door de hand van Mieke Mudde, Nelly Toet e.a.

Van 26 februari t/m 28 maart is deze expositie te bezichtigen in de Oudheidkamer Ridderkerk, Kerksingel 26. De Oudheidkamer is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. De officiële opening is op zaterdag 29 februari, inloop vanaf 13.30 uur en start 14.00 uur. Medewerking wordt verleend door Marsja Mudde, zang.

 

Presentaties en workshop tijdens de expositie in de Oudheidkamer:

 

Presentatie ‘Het beschilderen van een z.g. icoon-ei’  op zaterdag 7 maart tijdens openingstijden.

 

Presentatie ‘Goud opbrengen’ op zaterdag 14 maart tussen 14.00 en 15.30 uur.

 

Workshop ‘Icoon-ei beschilderen’  op zaterdag 21 maart van 14 tot 17.00 uur. Er is keuze uit een eenvoudig rood ei met goud of wit decoratie of een ei met icoon-afbeelding.

 

Doorlopende cursus Icoon-schilderen.Het icoon schilderen is het doorgeven van een oude Byzantijnse traditie. Deze cursus vindt plaats 1x per 2 weken op de zaterdagochtend. Dit kwartaal zijn de data: 18 januari, 1 februari en misschien 15 februari van 10.00 tot 12.30 uur.

Lees verder